Medborgarskolan är ett studieförbund som har funnits sedan 1940. Vi har verksamhet i många olika ämnen inom Hantverk, Språk, Data, Mat & Dryck, Kropp & Själ, Musik, Sång, Teater och Dans. Just dansen har Medborgarskolan satsat mycket på i Växjö med ett resultat att vi nu är störst i Växjö på dans - både till antalet elever, ledare och dansstilar.

Våra lokaler, Linnégatan 17All dansverksamhet har vi samlat under namnet Kulturama Preparandum och du hittar oss i stora, fina lokaler mitt i Växjö City på Linnégatan 17.

Hos oss är du välkommen att dansa oavsett ålder. Vi har dans från 2 års ålder och uppåt. Nivåerna på våra danskurser är från nybörjare till mycket avancerad.

På Kulturama Preparandum preparerar/förbereder vi unga talanger inför ett större steg till Kulturama i Stockholm och deras mycket populära och proffsiga eftergymnasiala utbildningar. Hos oss får du alltså möjligheten att förbereda dig inför dina mål, eller bara dansa för att det är roligt.

Vi har ledare som har stor erfarenhet av livet inom dans och som kontinuerligt fortbildar sig för att kunna ge dig en undervisning med kvalitet och bredd.

DackebackenVisste du att Medborgarskolan driver en förskola med musikprofil i Växjö sedan 2014? Välkommen till Dackebacken!
Som elev här har man 10% rabatt på våra danskurser! Ange vid anmälan att ditt barn går på Dackebacken.

Vi har även en del så kallad "Ansluten versamhet" som vi samarbetar med:
<VSM Växjöskolornas Musikkår Kronobergarnas Musikkår Uppvidinge Drill & Dans