Varje år har vi en stor avslutningsföreställning i slutet av maj med massor av dans, musik och sång i Växjö Konserthus. Vi har även lite mindre vintershower i början av december som avslutning på höstterminen.
Läs mer om våra föreställningar här nedanför...


FÖRESTÄLLNINGAR 2018

Vår uppvisningsgrupp Expressions planerar en egen dansföreställning under våren 2018 under ledning av Cristian Alexandru & Natalie Murphy.

Vi firar 15 år under läsåret 2017/2018 och vi hoppas kunna bjuda på något alldeles extra i Växjö Konserthus 19 - 20 maj 2018!


VINTERSHOWER 2017

Vintershower 2017

Åter igen blev våra populära vintershower i Black Boxen på Araby Park Arena en succé! Hela 12st föreställningar blev det för denna gång och vi vill tacka alla danselever och dansledare och såklart er i publiken!

Våra vintershower är ju inte öppna för allmänheten, men tack vare alla er som kom och tittade på våra vintershower så har ni tillsammans hjälpt till att mätta en skolklass i ett helt år i samarbete med Plan!

Några positiva ord om vintershowerna:

 • "Tack för kanonfina shower, jätteduktiga ungdomar och ledare"
 • "Alltid lika roligt och mysigt att komma och titta på"
 • "Vilket fint program och upplägg, ni är duktiga"
 • "Ni ska ha stort tack för allt jobb ni lägger ner"


FEMTE ELEMENTET 2017

Femte Elementet 2017Till 2017 års stora föreställning i Växjö Konserthus presenterade vi "Femte Elementet"!

Det var en dansföreställning med elever och lärare från Kulturama Preparandum där publiken bjöds på en högst ovetenskaplig förklaring kring de fyra elementen eld, jord, luft och vatten – men vilket är egentligen det femte elementet? Jo, det fick publiken veta att det såklart är DANS!

Vi bjöd på både dans och sång i en rolig och fartfylld föreställning för alla åldrar, och som alltid även för dig som inte har någon anknytning till oss sedan tidigare eller inte känner någon på scen.

Föreställningarna gavs lördag 27/5 samt söndag 28/5 kl.15:00 och 18:00 båda dagarna.

Ännu en gång blev det nytt publikrekord och det är roilgt när en stor del av publiken uttrycker ljudligt - "Nä, inte redan!" när pausen mellan akterna kom.

Carly Karlsson för tidningen Nöjesnytt skrev bl.a:
"Med flytande dansare med brinnande passion som glider genom luften och landar stadigt på marken var publiken vittne till hur dans samlar alla dessa element i ett. Kulturama Preparandums dedikerade danslärare och elever samt visionärerna bakom detta förtjänar högt beröm. Vi ser fram emot nästa års dansuppvisning!"

Några ord från publiken:

 • "Vilket fantastiskt jobb ni lagt ner"
 • "Tack för en grym föreställning i helgen, så imponerad"
 • "Ni blir verkligen bara bättre och bättre"
 • "Jag hade ingen aning om att det var en sådan här pass stor grej"
 • "Så proffsigt gjort"
 • "Man blir ju sugen på att börja dansa, det är inte försent tydligen!"
 • "Vad roligt att få se showen från publiken i år, det är verkligen en bra show"
 • "Ni är så duktiga, jag är imponerad"
 • "Underbar föreställning"
 • "Tack för en fin uppvisning i konserthuset nu i maj och för den fina dansutbildningen som ni har på Kulturama."
 • "Tack för en underbar show. Barnen var så glada och stolta. Det var en värdefull upplevelse för dem. Tack att ni som lärare lärde dem så mycket och att ni tog hand om dem."

15-föreställningarna båda dagarna filmades av ProDoMedia och kunde beställas på plats i konserthuset mot betalning. (OBS! Nytt för i år var att man även kunde betala via Swish!)
Alla som beställde en film kommer få ett SMS om upphämtning men den finns redan nu att hämta upp på kontoret.
Missat att beställa en DVD? Mejla charlene.pihl@medborgarskolan.se


VINTERSHOWER 2016

STORT tack till alla elever, lärare och till er i publiken som kom till våra vintershower!

11 shower blev det totalt, inkl. extraföreställningar och nästan alla var helt utsålda. Det innebär även en del pengar till Plan Internationals arbete för barns rättigheter som vi skänkte pengar till detta år - tack även för det.
Se videon som Plan skickade till oss som tack genom att klicka HÄR 

 


Design: Tony PetterssonC'EST LA VIE 2016

Lör 4/6 - sön 5/6 satte vår ledare Cristian Alexandru upp sin första egna dansföreställning med vår showgrupp Expressions i Araby Park Arena! "C'est La Vie" hette den och det bjöds på dans, sång, akrobatik och gästartister.

Även den föreställningen blev mycket lovordad och det var nästintill slutsålt.

STORT tack till alla inblandade på och bakom scenen samt till alla som kom och tittade!

 

 

 

 


SLOTTET 2016

2016 års stora föreställning i Växjö Konserthus hette "Slottet". Våra musikalelever och gästkonferencieren Albin Boudrée guidade publiken genom de olika rummen med hjälp av dansen.

Showerna gavs 28 - 29 maj kl.15:00 och 18:00 båda dagarna.

Vi trodde att det skulle vara svårt att överträffa förra årets föreställning men vi fick nytt publikrekord med över 1 300 besökande och många i publiken tyckte att "Slottet" var ännu bättre än förra året! Tidningen Nöjesnytt beskrev föreställningen som en "Majestätisk dansföreställning" som gav en "minnesrik upplevelse".
Några ord från publiken:
- "Ni blir bara bättre och bättre"
- "Vilket bra tema och så fint presenterat"
- "Även om jag inte skulle haft någon jag kände på scenen så skulle man inte vilja missa era föreställningar, det är riktigt underhållande!"

15-föreställningarna filmades av professionella fotografer och kunde beställas på plats i konserthuset mot betalning. (OBS! Nytt för 2016 var att vi endast tog emot kortbetalning!)
Missat att hämta upp din film? Mejla charlene.pihl@medborgarskolan.se


VINTERSHOWER 2015

Våra populära vintershower i Black Boxen på Araby Park Arena blev återigen en succé! Detta år utökade vi vår shower till ännu en dag då vi fått fler elever än tidigare och det är många som vill titta.
Våra vintershower är inte öppna för allmänheten utan är till för de närmast anhöriga till våra elever.
Men alla som vill är däremot välkomna till vår stora dansuppvisning i Växjö Konserthus i slutet av maj varje år.Celebration 2015. Foto: Staffan Lindsgård. Affisch: Charlene PihlCELEBRATION, 2015

2015 års föreställning hette "CELEBRATION" där vi hyllade betydelsefulla personligheter genom historien.
Många har gjort avtryck genom historien på olika sätt, och även om de nu inte längre finns bland oss så påverkar de oss fortfarande.
Konferencieren Albin Boudrée och våra musikalelever guidade publiken genom dans och sång hyllade vi historiska personer/hjältar, författare, dansare/koreografer, skådespelare, forskare/vetenskapsmän och musiker/artister. Det var både en lärorik och underhållande föreställning där vi bland annat bjöd publiken på vår hyllning av Walt Disney, Astrid Lindgren, Bob Fosse, Robin Williams, Alfred Nobel, Whitney Houston, Michael Jackson och många fler.Föreställningen blev en succé! Några ord från publiken:
- "Jag har sett föreställningarna i 5-6 år, men jag har aldrig blivit så berörd"
- "Proffsigt"
- "Välorganiserat"
- "Så duktiga elever och ledare"
- "Det finns inga dödpunkter"
- "Man lär sig något också"
- "Vill tacka för en helt fantastisk föreställning i söndags!!! Ni är sååå proffesionella och det känns som ett väldigt engagerat gäng bakom detta. Som förälder får man verkligen valuta för pengarna!!!"

Åter igen gick en viss del av biljettpriset till FN-förbundets "Flicka-kampanj". Läs mer om "Flicka-kampanjen" på FN-förbundets hemsida HÄR.

Showen filmades av professionella fotografer. Missade du beställa en DVD? Skicka ett mejl till charlene.pihl@medborgarskolan.se
Filmerna finns att hämta upp på kontoret på Linnégatan 17.


Affisch & Foto: Charlene PihlVINTERSHOWER 2014

Vintershowerna 2014 i Black Box i Araby Park Arena blev en succé och en mycket trevlig avslutning på terminen.

Alla shower förutom en sålde slut och extrashower fick sättas in.

Våra vintershower är inte öppna för allmänheten utan är till för de närmast anhöriga till våra elever. Men alla är välkomna till vår stora dansuppvisning i Växjö Konserthus i slutet av maj varje år.


Affisch: Charlene Pihl Foto: Staffan LindsgårdDRÖMMAR, 2014

Vår stora dansföreställning 2014 hette "DRÖMMAR".
Genom dans och sång visade vi önskedrömmar, dagdrömmar, dansdrömmar, resedrömmar, karriärsdrömmar och mardrömmar.
Showerna gavs lördags 24 maj och söndag 25 maj, kl.15:00 och 18:00 båda dagarna.
För varje såld biljett bidrog man till insamlingen av FN-förbundets "Flicka-kampanj". Läs mer om kampanjen på FN's hemsida HÄR.

Showen filmades av professionella fotografer. Man kunde beställa filmen i entrén av konserthuset för 100kr. Vill du beställa en film i efterhand? Skicka ett mejl till: charlene.pihl@medborgarskolan.se
Filmen kan hämtas upp på vårt kontor Linnégatan 17.


Affisch: Charlene PihlVINTERSHOWER 2013

Sedan 2012 får du vara med om två dansuppvisningar hos oss under läsåret.
Då våra julshower år 2012 blev så populära och välbesökta så bokade vi en större lokal och hyrde in proffsigt ljud och ljus till vintershowerna 2013 den 11 december.
Oturligt nog fick vi inte tillgång till lokalen vid utlovad tid vilket gjorde oss försenade i planeringen som ledde till ett smärre kaos då vi åter igen hade en stor publik. Men vi är mycket stolta över våra proffsiga elever och lärare som kämpade hårt och bjöd på riktigt bra shower!
Till 2014 års vintershower bokades därför ännu bättre lokaler och vi valde att sprida ut showerna på två dagar. Allt för att få plats för all publik och göra showerna till en bra terminsavslutning.

 


Dèjá Vu 2013

Affisch: Susanne Lundborg

Dansföreställningen 2013 hette "Dèjá Vu" och det var en dansföreställning i minnenas tecken. Föreställningarna gavs 25 och 26 maj med två shower per dag.

Då det var vårt 10-årsjubileum gjorde vi en nostalgisk resa genom de olika teman som våra olika uppvisningar haft under våra 10 år.

För varje såld biljett bidrog man till insamlingen av FN-förbundets "Flicka-kampanj". Man kan läsa mer om kampanjen på FN's hemsida HÄR.
Föreställningen filmades och man kunde beställa filmen i entrén av konserthuset för 100kr. Har du glömt att hämta upp din film? Skicka ett mejl och boka tid att hämta upp DVD:n på vårt kontor på Linnégatan 17: charlene.pihl@medborgarskolan.se

 


JULSHOWER 2012

År 2012 så gav vi inte bara en föreställning i konserthuset i maj utan vi hade även julshower i våra danslokaler och fick en trevlig terminsavslutning.

Ett julpyntat Kulturama Preparandum bjöd på julkänsla med shower och "julfika" att köpa.

Vi hade en julshow varje kväll förutom på fredagen. Man uppträdde i den show som var samma dag som man vanligtvis hade lektioner på. Föräldrar, familj och vänner var välkomna gratis.


KULTURAMAS KABARET, 2012

2012 år föreställning hette "Kulturamas Kabaret - en känslokavalkad" och gavs 26 och 27 maj.

Vi uttryckte känslor som glädje, ilska, kärlek, nervositet och trötthet genom dans. Som guide genom de olika känslorna var Hani Arrabi vår konferencier - som i musikalen "Cabaret".

För varje såld biljett bidrog man till insamlingen av FN-förbundets "Flicka-kampanj". Läs mer om kampanjen på FN's hemsida HÄR.
Tusen och En Natt, 2011

2011 års show hette "Tusen och En Natt" och gavs 28-29 maj.
Vi berättade olika sagor från sagosamlingen "Tusen och En Natt" genom dans.

Som vanligt gick en del av varje såld biljett till insamlingen av FN-förbundets "Flicka-kampanj". Läs mer om kampanjen på FN's hemsida HÄR.

 

 

 

 

 


True Colours, 210

True Colours, 2010

22-23 maj bjöd omkring 600 barn & vuxna på dans, teater och sång i en berättelse om det lyckliga folket som bor i en magisk skog. En dag kommer ett grymt härskarfolk till skogen…

Karin Leoson (konstnärligt ansvarig som en gång startade Steps & Stage som blev Kulturama Preparandum) låg bakom temat till denna minimusikal efter en dröm hon haft.
Det hölls audition inför huvudrollerna i denna föreställning.
Till "True Colours" hade vi mer scenografi än vi tidigare haft och haft sedan dess. (Se bild på skissen hur det var tänkt att det skulle se ut). För att skapa scenografin fick både dansledare och elever hjälpa till och vi använde t.ex. hela korridoren för att kunna måla den "mur" som skulle vara längst bak på scenen. Publikens besök bidrog med en skolmåltid till två barn i Etiopien eller Kambodja, i samarbete med svenska FN-förbundet. Scenografi-förslag till True Colours

 

 

 

 
Life on Earth 2009

Life on Earth? 2009

2009 års dansuppvisning den 23-24 maj  handlade om planeten jorden och mänskligheten – sett utifrån rymden. Hur skulle utomjordingar se vår planet och oss? Det finns många saker vi inte tänker på, men som egentligen är ganska konstiga. Som att applådera. Varför slår vi ihop händerna när vi ska visa uppskattning? Och vad ägnar vi människor egentligen mest tid åt? Det var en fartfylld show med tonvikt på dans, skratt – och kanske en och annan tankeställare.

Publiken guidades av Emma Fermvik och publiken fick varsin "autotolk" på vägen in för att kunna förstå vad som sades på den intergalaktiska konferensen. Vi minns hur roligt det såg ut när hela publikhavet glittrade av dessa "arnebollar" (se bild) och än idag har vi kvar en stor sopsäck med dessa "arnebollar" i vårt förråd. Vad publiken inte visste var att alla dansledare fick vara på plats i konserthuset minst 1-2 timmar i förväg bara för att öppna alla dessa förpackningar! ;) Autotolkar

 

 

 

 

 

 

 

 
Live and Let Dance

Live and Let Dance, 2008

2008 firade vi 5 år som Kulturama Preparandum med dansföreställningen "Live and Let Dance" i Växjö Konserthus 24-25 maj.

Denna gång bjöds publiken på en filmvisning där dansgrupperna kallades skådespelare och dansledarna för regissörer i programbladet.

En specialversion av Bond-låten "Live and Let Die" spelades in där det istället sjöngs på namnet av vår föreställning som inledning av showen.